Τεχνικές λεπτομέρειες

 • ΞΥΛΕΙΑ MIRANTI-OAK-PINE  ΕΠΙΚΟΛΛΗΤΗ ΤΡΙΩΝ ΣΤΡΩΣΕΩΝ, ΜΕ 11-13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΞΥΡΑΝΣΕΩΣ(ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΚΕΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ)
 • ΤΟ PROFIL ΤΟΥ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΟΜΗ 68/82mm.
 • Η ΒΑΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΥΚΛΟ (ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ – ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ – ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΕΡΝΙΚΙ).
 • ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΜΕΡΟΣ .
 • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΓΕΦΥΡΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ.
 • Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ, ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ. 
 • Η ΥΑΛΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 4-17-4mm energy sun με argon U= 2.0 W/(m²K).
 • ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Hoppe Secustic.
 • ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΑΡΜΟΚΑΛΥΠΤΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.
 • ΤΑ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΡΕΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ CE ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ.

Δείτε παρακάτω τα υλικά μας!!

Παρακάτω μπορείτε να εξερευνήσετε τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας καθώς και να επιλέξετε εσείς τα χρώματα, τα πόμολα και πολλά ακόμη υλικά για τα κουφώματα σας!!

Μεράντι

Μια τέλεια επιλογή για την κατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων. Η προέλευση του είναι από την Μαλαισία και την Ινδονησία, χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων για αντοχή του. Εισάγεται τρικολλητό αποτελούμενο από τρία κομμάτια επιλεγμένης σε υψηλή ποιότητας ξυλείας κολλημένα μεταξύ τους με τα νερά αντίθετα. Η κατασκευή αυτή το κάνει σταθερό και συμπαγές. Δεν έχει ρόζους και ελαττώματα και έτσι είναι κομψό και ομοιογενές. Κατόπιν περνά στην διαδικασία του ξηραντηρίου 10 έως 12 βαθμούς με αποτέλεσμα την υψηλή αντοχή και την απαλλαγή από τις παραμορφώσεις των κοινών ξύλων στο πέρασμα του χρόνου.

Σουηδικό

Η καταγωγή του είναι από την Β.Ευρώπη και ειδικότερα από τη Σουηδία, τη Φιλανδία και τις υπόλοιπες Βαλτικές χώρες. Η μεγάλη γεωγραφική διασπορά του δένδρου αντανακλάται στην ποικιλία των χαρακτηριστικών του ξύλου, ιδιαίτερα στο ρυθμό ανάπτυξης του, την υφή και των αριθμό και μέγεθος των ρόζων. Ξηραίνεται γρήγορα χωρίς να φυραίνει και η μέση πυκνότητα του είναι 0,48 ( 486 κιλά ανά m3 ). To Σουηδικό ταξινομείται σε 6 κατηγορίες ανάλογα με το αριθμό και το μέγεθος των ρόζων. Οι πρώτες 4 κατηγορίες διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους και είναι οι μόνες που εισάγονται στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κουφωμάτων. Επεξεργάζεται εύκολα και το σχετικά φτηνό κοστολόγιο του, του δίνουν ένα προβάδισμα σε σχέση με τα άλλα είδη ξυλείας.

Δρυς

Φυτεύεται στην Δυτ. και κεντρική Ευρώπη και Αμερική. Οι εξαιρετικές του ιδιότητες και ωραία του εμφάνιση του το καθιστούν περιζήτητο στην βιομηχανία των ξύλινων κουφωμάτων και επιπλοποιίας έχει μέση πυκνότητα 0.67 ( 680 κιλά ανά m3 ), ξηραίνεται δύσκολα και χρησιμοποιείται συνήθως ως μασίφ και όχι σαν τρικολλητό για την άψογη του συμπεριφορά. Το Δρυς είναι συνώνυμο με τη δύναμη, τη σταθερότητα, την αντοχή και την ομορφιά.

Ιδιότητες του μετάλλου

Το έχουν ονομάσει “μαγικό” μέταλλο“θαυματουργό” μέταλλο εξ αιτίας των χημικών και φυσικών ιδιοτήτων του αλλά και του τεράστιου εύρους των μηχανικών χαρακτηριστικών που είναι εφικτά με τα σύγχρονα κράματα αλουμινίου.

Μέταλλο με εξαιρετικά μεγάλο εύρος δυνατοτήτων, ιδιοτήτων, φυσικών χημικών και μηχανικών χαρακτηριστικών που επιδεικνύονται  μέσα από μεγάλο  αριθμό κραμάτων.

Συνοπτικά το αλουμίνιο:

 • Έχει χαμηλό ειδικό βάρος. Μόλις το 1/3 εκείνου του σιδήρου.
 • Διαμορφώνεται, ελάσσεται, εξελάσσεται, διελάσσεται, συγκολλείται με ευκολία  συνεπώς είναι  ιδανικό μέταλλο κατασκευών. Το μέτρο ελαστικότητας του (70.000 ΜPa) είναι 3 φορές χαμηλότερο από εκείνο του σιδήρου. Σε δεδομένη κατάσταση φόρτισης, μία κατασκευή από αλουμίνιο παρουσιάζει 3 φορές μεγαλύτερη ελαστική επιμήκυνση απ’ ό,τι μία σιδερένια.
 • Το αλουμίνιο και τα περισσότερα κράματά του είναι ανθεκτικό έως πολύ ανθεκτικό σε πολλές μορφές διάβρωσης. Λόγω της μεγάλης χημικής συνάφειας με το οξυγόνο, η φυσική επιφάνεια του μετάλλου είναι μόνιμα καλυμμένη με στρώμα οξειδίου του αργιλίου, που αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό εμπόδιο εξάπλωσης της διάβρωσης. Αυτή είναι η ιδιότητα που το κάνει τόσο δημοφιλές στη Δόμηση, στη Ναυπηγική και στη βιομηχανία κατασκευής μεταφορικών μέσων (Αυτοκίνητα, Τραίνα, Αεροπλάνα). Το μειωμένο έως μηδενικό κόστος συντηρήσεως σε συνδυασμό με το χαμηλό ειδικό βάρος επηρεάζουν θετικά την επιλογή του αλουμινίου.
 • Το αλουμίνιο είναι πολύ καλός αγωγός της θερμότητας και  του ηλεκτρισμού .
 • Δε μαγνητίζεται και δεν καίγεται, ιδιότητες που θεωρούνται πολύ ουσιώδεις για ειδικές εφαρμογές, όπως Τεχνολογία Ηλεκτρονικών και κατασκευές θαλάσσης (πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου).
 • Δεν είναι τοξικό σε επαφή με τρόφιμα (λογικού εύρους δείκτη οξύτητας) ενώ ως φιλμ προστασίας επιδεικνύει πολύ χαμηλή διαπερατότητα, ιδιότητες που το καθιέρωσαν βασική πρώτη ύλη για τις συσκευασίες τροφίμων και ειδικότερα τις εύκαμπτες συσκευασίες πολλαπλών στρώσεων (πχ πολυεστέρας, αλουμίνιο, πολυαιθυλένιο).
 • Υψηλή διάχυτη ανακλαστικότητα (albedo) και χαμηλό συντελεστή δευτερογενούς θερμικής εκπομπής. Οι 2 αυτές ιδιότητες το καθιστούν απαραίτητο ως εξωτερικό «κρύο» φλοιό  για τα νέα κτήρια του τριτογενούς τομέα (κτήρια γραφείων, δημόσια κτήρια γενικά, βιομηχανικά κτήρια) καθώς και σε ενεργειακές ανατάξεις παλαιών  «ενεργοβόρων» κτηρίων.

Ποιότητα στα χρώματα!

Η μόδα στα χρώματα είναι αδιαμφισβήτητη. Περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των κατασκευών καλύπτονται ήδη με χρωματικές επιστρώσεις – είτε βαμμένες με λάκες είτε με βερνίκια. Οι επιθυμίες των πελατών διαφοροποιούνται ολοένα και περισσότερο. Διότι ολοένα και περισσότεροι θέλουν να τους αφήνεται ελεύθερο πεδίο για να δημιουργήσουν. Και αυτό το ελεύθερο πεδίο σας το προσφέρουν  κυρίως τα ξύλινα παράθυρα. Δείτε τα χρώματα και πειστείτε για το πόσο ελκυστικά γίνονται τα ξύλινα παράθυρα.

Επιλέξτε την απόχρωση που επιθυμείτε για το ξύλο εσωτερικά..

..και  από ένα ευρύ χρωματολόγιο για το αλουμίνιο εξωτερικά …

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΩΔΙΚΟΙ RAL

 

 

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, όλων οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εξοικονόμηση ενέργειας τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντολογικούς λόγους. Η καλύτερη οικονομικότερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον λύση είναι η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων. Η ανάγκη βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων οδήγησε την παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής υαλοπινάκων στην κατασκευή σύγχρονων διπλών ενεργειακών υαλοπινάκων ελέγχου ηλιακής ακτινοβολίας (Low-e Solar Control). Oι υαλοπίνακες αυτοί κατόρθωσαν να βελτιώσουν την θερμομόνωση σε σχέση με τους απλούς διπλούς κατά 200% περίπου και κατά 400% περίπου σε σχέση με τους απλούς μονούς.Το ενεργειακό γυαλί είναι ένα διάφανο γυαλί, το οποίο έχει επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων στη μια του πλευρά. Αυτή η επίστρωση δεν επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο στον εξωτερικό χώρο και αντίστροφα. Έχει όμοια όψη με ένα κοινό γυαλί αλλά μειώνει την εισερχόμενη ακτινοβολία σε ποσοστό μέχρι και 75% ενώ έχει πολύ χαμηλή απόδοση εκπομπών CO2. Χρησιμοποιώντας ενεργειακό γυαλί επιτυγχάνετε την μείωση κόστους σε ψύξη το καλοκαίρι, αφού κρατάει τη ζέστη έξω από το σπίτι, και αποδοτικότερη θερμομόνωση το χειμώνα αφού κρατάει τη ζέστη μέσα στο σπίτι.

 

 

Διαλέξτε παρακάτω το πόμολο που σας ταιριάζει!!

οι διαθέσιμες αποχρώσεις είναι : SILVER , BRONZE , WHITE , BLACK

Οι προϊόντα μας έχουν πολλά πεδία κατασκευών..

..δείτε την φωτογραφία